torstai 2. elokuuta 2007

Kaltsia




Tiistaina suunta oli jo kalliolle, vaikka ei ihan 100% kunto ollut. Kiivettiin Breventissa helppo pulttimultipitsi, jatettiin yksi 10m pitsi kiipeamatta valilta. 4 kp:t vaikein 5a ja muut nelosta. Piknikreissu. Ranskalaiset ei osaa pultata eika tehda topoja. Patongit repun sivussa ja punaviinia huikka topissa. Topossa luki etta pikkukiilat voi olla hyva olla mukana. Ihan hyva olikin, koska viimeinen haka viimesella pitsilla oli n. 6-7m topista.

Keskiviikkona suunnattiin indexille. Jannen porukka meni keskireittia (n. 5b max), mina ja Elina helpompaa harjannereittia (max 4b). Topossa luki etta kaikki indexin reitti on pultattu, no perusreitilla oli muutama haka matkalle, ei muuta. Eli pulttimultipitsista tulikin tradimultipitsi (olen mainninnut etta tradimultipitsit ei pahemmin kiinnosta). Onneksi tuli yksi kiilanippu ja pari kamua mukaan. Aika vahan se on kuitenkin tradimultipitsille 8) Aikamoisia rannareita tuli paikoin. Standit ja kaikki piti sit vasata, yksi standi meni ihan paskaan paikkaan, edella menneiden ranskalaista p*skapaiden takia. Yks slingi kiven ympari.. Elinalla oli hyva ilme kun tuli standille.. Topossa tais olla 3-4 kp:t mutta me teimme n. 6 standia. Edella menneiden tumpeloiden takia ja reitin luonteen takia, rope dragi oli vallilla aikamoinen. Kaikki temput piti kayttaa mm. leap frogata(tjsp). Onneksi reitti oli tosi hyvin varmistettava ja tosi helppoa kiipeilya. Kovaa vauhtia sitten laskeutumaan ja juoksujalkaa alas hissille. Ehtittiin juuri viimeiseen alas menevaan hissiin. Edessa olisi ollut 1500m alas kavelya, jos ei oltaisi ehditty.
Lopussa topon mukaan olisi ollut 25m laskeutumista ja n. 2/3 alaskavelya. Edessa oli kuitenkin 45m laskeutuminen.. Ei naa osaa edes topoja teha!

Ei kommentteja: